Please visit our new website dioguesthouses.com 

© 2013. "ΜΑΡΙΑ ΚΟΪΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.". All Rights Reserved.


Επισκεφθείτε το καινούργιο μας site

dioguesthouses.com 

Οι Τσακώνικες παραδόσεις εορτασμού του Πάσχα έχουν δικαίως θέσει τη Νότια Κυνουρία ως έναν από τους πιο ωραίους προορισμούς για τις μέρες αυτές. ¨οπως έγραψε κάποτε και ο Δημήτρης Ψαθάς  «Καρναβάλι στην Πάτρα και Πάσχα μόνο στο Λεωνίδιο».

Η Μεγάλη Εβδομάδα, γιορτάζεται με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο με αποκορύφωμα το βράδυ της Ανάστασης.

Τη Μ. Παρασκευή στον Τυρό γίνεται η περιφορά των δύο επταφίων στην παραλιακή οδό με τη συνοδεία ψαροκάικων και πολλών σκαφών επισκεπτών, ενώ κατανυκτική είναι και η ατμόσφαιρα στο Λεωνίδιο όταν ανάμεσα στα αρώματα από νεράτζι και χαμομήλι συναντιούνται οι 5 επιτάφιοι στο Ηρώο όπου τελείτε δέηση.

Το βράδυ της Ανάστασης στο Λεωνίδιο, αμέσως μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη» εκατοντάδες αναμμένα αυτοσχέδια πολύχρωμα αερόστατα, πλημυρίζουν τον βραδινό ουρανό σχηματίζοντας μια μεγάλη ομπρέλα από φαναράκια που συνοδευόμενη από πολυάριθμα βεγγαλικά μας μαγεύουν. Την ίδια ώρα στον Τυρό ανάμεσα σε χιλιάδες κεράκια που φωτίζουν τη θάλασσα και συμβολίζουν τις ψυχές των Τσακώνων ναυτικών και ψαράδων που έχουν χαθεί, μπουρλοτιέρηδες καίνε τον Ιούδα ένα αυτοσχέδιο ομοίωμα που έχει στηθεί από νωρίς μέσα στη θάλασσα.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας διοργανώνει μεγάλες γιορτές στις διάφορες τοπικές κοινότητες οι οποίες περιλαμβάνουν, το παραδοσιακό ψήσιμο αρνιών, κόκκινα αυγά, μεζέδες και άφθονο κρασί ανάμεσα σε Τσακώνικους χορούς και παραδόσεις, που προσφέρονται με χαρά σε κάθε επισκέπτη.

MELITZAZZ – ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Με αφορμή την φημισμένη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, το Λεωνίδιο αλλά και ολόκληρη η Τσακωνιά γιορτάζουν και προβάλλουν τον φυσικό πλούτο και τις ιδιαιτερότητες τους.
Όλη η πόλη μια γιορτή! Με διαφορετική θεματική προσέγγιση κάθε χρόνο καλλιτέχνες & chef από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και γεμίζουν μουσική, χρώμα και γεύσεις κάθε γωνιά του Λεωνιδίου. To Melitzazz πραγματοποιείται κάθε χρόνο αρχές Ιουλίου και είναι μια γιορτή που δεν πρέπει να χάσετε!!! www.melitzazz.gr
.

Η Γιορτή της Μελτζάνας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο τέλος του Αυγούστου προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις, δημιουργήματα ξακουστών σεφ κάτω από τους ήχους των διάφορων μουσικών σχημάτων να συνοδεύουν τη γιορτή αυτή.


ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ - ΓΙΟΡΤΕΣ

Με αφορμή των Αγίων που τιμώνται από την Εκκλησία μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λαμβάνουν χώρα πολλά πανηγύρια στα γύρω χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε. Γλέντια, χοροί και νόστιμα ψητά από την τοπική κτηνοτροφία θα είναι η ανταμοιβή σας γι αυτή σας την επίσκεψη.

Παράλληλα διοργακώνονται και θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων όπως αυτή του μελιού στά Πέρα Μέλανα, του κρασιού στα Πελετά, του ψαρά στον Τυρό και στα Πούλιθρα και άλλες.

Για περισότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

UA-85572222-1